Thaise gerechten

Hoewel veel Thaise gerechten inmiddels bekend zijn in het Westen, is de overgrote meerderheid dat niet. In veel van de Thaise gerechten zijn diverse soorten eiwitten, of combinaties hiervan, onderling uitwisselbaar als hoofdingrediënt. Rund (nuea), kip (kai), varkensvlees (mu), eend (pet), tofu (taohu), vis (pla), garnalen (kung), krab (pu), schaaldieren (hoi) of ei (khai) kunnen bijvoorbeeld allemaal worden gebruikt als hoofdingrediënt voor rode curry (kaeng phet). 

Daarnaast heeft elke regio en deel van Thailand andere soorten gerechten. In de artikelen van Thailicious lees je hier alles over. Meer weten over Pad Thai? Of juist heerlijke Thaise desserts? Je leest het hier.

Thaise streetfood

De kwaliteit en keuze van streetfood in Thailand is fenomenaal. Bangkok wordt vaak een van de beste streetfood steden ter wereld genoemd en wordt zelfs de “streetfood capital” van de wereld genoemd. Hier staan ze bekend om de verscheidenheid aan locaties en overvloed aan opties. 

Er is bijna geen enkel Thais gerecht dat niet door een straatverkoper of op een markt in Thailand wordt verkocht. Sommigen zijn gespecialiseerd in slechts één of twee gerechten, terwijl anderen een compleet menu bieden die concurreert met restaurants. Sommigen verkopen alleen voorgekookt voedsel, anderen maken eten vers op bestelling. Wel zijn het vaak gerechten die snel bereid kunnen worden, zoals phat kaphrao (pittige varkensgehakt met basilicum). 

Ontdek

onze artikelen

Meer weten over de grote hoeveelheid Thaise gerechten? Ontdek hieronder onze blog artikelen en leer meer over de Thaise keuken!

Neem contact op

Wil je een blog artikel op Thailicious plaatsen? Thailicious is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met meer dan 25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Thailicious? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.

Thai food png image 01