Heerlijke Thaise desserts

De lekkerste Thaise desserts op een rijtje

Zoek je heerlijke Thaise desserts? Dan zit je hier goed, want wij zochten uit wat de lekkerste Thaise desserts uit de Thaise keuken zijn en hebben deze voor je op een rijtje gezet. In de Thaise desserts is suiker misschien wel de belangrijkste toevoeging. Daarom heeft Thailand een ruime keuze aan zoete desserts. Dat kan het soms lastig kiezen maken. Wij laten je kennismaken met onze favorieten. Lees snel verder en ontdek de lekkerste Thaise desserts.

Thaptim Krop

Onder de Thaise desserts is Thaptim Krop zeer geliefd. Dit Thaise dessert is gemaakt van blokjes waterkastanjes die in grenadinesiroop gedrenkt zijn. Doorgaans wordt het gegeten met kokosmelk en ijsblokjes. Ook worden er pandanblaadjes aan toegevoegd die zorgen voor een aroma van vanille. Granaatappelpitjes worden er soms ook aan toegevoegd. Nadat de waterkastanjes worden geweekt in grenadinesiroop, worden ze gerold in tapiocameel. Hierna worden ze gekookt. Uiteindelijk ontstaat er een heerlijk zoet Thais dessert dat vaak genuttigd wordt na een pittige maaltijd.

Mango en kleefrijst

Mango en kleefrijst is een van de meest populaire Thaise desserts. Hierbij worden gekoelde mango’s vers gesneden en daarna gestoomd met kleefrijst. Vervolgens wordt dit brouwsel in dikke kokosmelk gedrenkt. Dit Thaise dessert moet je zeker eens geprobeerd hebben, want het is echt heel lekker.

Coconut Rice Dumplings

Dit zoete Thaise dessert is overheerlijk. Bij coconut rice dumpling worden zowel kokos als rijstmeel knoedels op een hete grill bereid. Vervolgens wordt het dessert gegarneerd met groene uien en mais. Veel straatverkopers in Thailand serveren dit populaire Thaise dessert. Het is dan ook erg in trek bij de Thaise bevolking.

Mung Bean Candy

Mung Bean Candy is ontzettend lekker. Dit zijn Thaise snoepjes die veel als dessert worden geserveerd. Hierbij wordt Mung bonen pasta gezoet en ingeslagen voordat het wordt geglazuurd tot kleine stukjes fruit.

Bananenblad en kleefrijst

Bananenblad en kleefrijst wordt veel geserveerd als toetje. Hierbij worden suiker, zwarte bonen, zoete kokosmelk en kleefrijst bij elkaar in een bananenblad geschoven. Dit kan er wellicht wat vreemd uitzien, maar geloof ons, de smaak is overheerlijk!

Sweet Thai Crêpe

Sweet Thai Crêpes zijn onwijs lekkere zoete hapjes. Deze Thaise pannenkoeken worden op de grill gebakken en worden vaak gevuld met meringue. Dit is ook wel een dikke room die gemaakt is van suiker en eiwitten. Vervolgens gaat hier nog gesnipperd eigeel overheen.

Bamboe en kleefrijst

Weer een Thais dessert met kleefrijst, dus het is al duidelijk dat Thaise inwoners dol zijn op kleefrijst. De combinatie van bamboe en kleefrijst is een zeer lekker Thais dessert. Hierbij wordt de kleefrijst gemengd met kokoscrème, rode bonen en suiker waarna deze wordt geplaatst in holle bamboe cilinders. Vervolgens worden deze gekookt totdat alle ingrediënten zijn samengesmolten. Daarna kunnen ze worden geserveerd.

Weet jij al welke Thaise desserts jouw favoriet zijn? Kijk eens op internet naar recepten van Thaise desserts die jou lekker lijken en ga zelf aan de slag in de keuken. Je zal ongetwijfeld genieten van alle overheerlijke smaken!

Recente blog artikelen

Neem contact op

Wil je een blog artikel op Thailicious plaatsen? Thailicious is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met meer dan 25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Thailicious? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.

Thai food png image 01