De lekkerste Thaise soep en curry

Zoek je de lekkerste Thaise soep en curry? Lees snel verder!

Zoek jij de lekkerste Thaise soep en curry? Thailand heeft een veelvoud aan smaken te bieden die je zeker eens zou moeten proberen. Wij zochten uit welke curry’s en soepen het meest populair zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek de lekkerste Thaise soep en curry.

Gele curry

Gele curry is een populair Thais gerecht. En dat niet zonder reden, want deze curry is echt overheerlijk. Gele curry is ook wel gemaakt van kurkuma, koriander, komijn, knoflook, fenegriek en laurierblad. Ook bevat het ingrediënten zoals kaneel, zout, citroengras, gember, cayennepeper en foelie. Kenmerkend voor gele curry, is dat deze een stuk minder chili bevat dan de andere curries.

Groene curry

Groene curry is een van de meest populaire Thaise gerechten van dit moment. Groene curry is vrij pittig van smaak. De naam is afgeleid van de groene kleur van de chilipepers. Ook wordt er kokosmelk in deze curry gebruikt, wat de curry erg romig maakt. Groene curry wordt veel samen gemaakt met kip, maar je kunt het ook combineren met varkensvlees, rundvlees of vis. Mocht je vegetariër zijn, dan kun je ook kiezen voor een groene curry met veel groenten zoals tofu. In groene curry zitten een aantal van de bekendste Thaise smaakmakers, namelijk gember, komijn, koriander, kurkuma, citroengras en Galanga. Tevens bevat deze curry chili pepers en Kaffir limoenblad.

Rode curry

Rode curry is ook een vrij populaire Thaise curry. De rode chilipeper zorgt hierbij voor de mooie kleur van de curry. Rode curry is pittig, maar heeft een mildere smaak dan Thaise groene curry. Doorgaans wordt rode curry bereid met garnalen of kip. Echter kun je de curry ook met andere ingrediënten combineren. Wederom mag kokosmelk hierbij niet ontbreken.  In rode curry zit onder andere gember, kruidnagel, zout, citroengras, knoflook, limoensap, komijn, koriander en rode chilipepers.

Tom Kha Kai soep

Hoewel meningen zullen verschillen, is Tom Kha Kai soep misschien wel de lekkerste Thaise soep die je zal kunnen vinden. Deze soep is een Thaise kokos soep met galanga wortel en kip. De galanga wortel ligt niet standaard in de Nederlandse schappen, waardoor deze vaak door gemberwortel vervangen wordt.  Kokossoep is de basis, maar je kunt er in plaats van kip bijvoorbeeld ook voor kiezen om hier varkensvlees of garnalen aan toe te voegen. Door te spelen in de keuken met deze soep kun je eenvoudig jouw eigen lekkere Thom Kha Kai Thaise soep maken.

Tom Yam soep

Tom Yam soep is ook wel een lekkere pikante Thaise soep. Dit is misschien wel een van de meest bekende Thaise soepen. Ook in nabijgelegen landen is deze soep erg populair. Deze Thaise soep heeft veel voordelen voor de gezondheid te bieden vanwege de sterke combinatie van kruiden en specerijen. De belangrijkste ingrediënten zijn citroengras, knoflook, limoenblad, chilipeper, Thaise basilicum en koriander. De vulling van deze soep is verschillend. Doorgaans zit er kip of varken in, maar er kunnen ook garnalen en champignons aan toegevoegd worden.


Welke Thaise gerechten ga jij proberen?

Recente blog artikelen

Neem contact op

Wil je een blog artikel op Thailicious plaatsen? Thailicious is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met meer dan 25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Thailicious? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.

Thai food png image 01