Thaise ingrediënten

De Thaise keuken als geheel bevat veel verschillende ingrediënten en methoden om voedsel te bereiden. Het staat bekend om het gebruik van verse, in plaats van gedroogde, kruiden en specerijen. Veel voorkomende smaken zijn onder andere knoflook, laos, koriander, citroengras, sjalotten, peper, kaffir limoenblaadjes, vissaus en pepers. Palmsuiker wordt gebruikt om gerechten zoeter te maken, terwijl limoen en tamarinde de zure tonen geven. Daarnaast worden diverse soorten vlees gebruikt, zoals varkensvlees, kip, eend en rundvlees. Traditioneel spelen vis, schaal- en schelpdieren ook een belangrijke rol in de Thaise keuken.

Zoals je kunt lezen maakt de Thaise keuken gebruik van een brede keuze aan ingrediënten. In de blog artikelen van Thailicious lees je hier meer over. Zo lees je bijvoorbeeld over de soorten rijst in de Thaise keuken, de bekendste smaakmakers en typische groenten. 

Rijst in de Thaise keuken

Net als de meeste Aziatische keukens, is rijst hét hoofdbestanddeel van de Thaise keuken. Het is een onderdeel van vrijwel elke maaltijd. Het wordt zo vaak gegeten dat een veel voorkomende Thaise begroeting “kin khao reu yang?” is, wat letterlijk wordt vertaald naar “heb je al rijst gegeten?”. 

Je hebt niet-kleverige rijst, wat khao chao wordt genoemd. Een inheemse rijstsoort is de zoetgeurende jasmijnrijst. Dit is een langkorrelige rijst die in overvloed in de rijstvelden van Thailand groeit. De niet-kleverige rijst wordt vaak gebruikt voor gebakken rijstgerechten en congee. Ook heb je kleefrijst, wat meer zetmeel bevat, waardoor het een plakkerige textuur heeft. Dit wordt vaak gebruikt in combinatie met gegrilde kip.

Ontdek

onze artikelen

Meer weten over de enorme diversiteit aan Thaise ingrediënten? Ontdek hieronder onze blog artikelen en leer meer over de Thaise keuken!

Neem contact op

Wil je een blog artikel op Thailicious plaatsen? Thailicious is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met meer dan 25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Thailicious? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.

Thai food png image 01