De beste fruitsoorten in Thailand

Alles over Thais fruit

Ben jij benieuwd wat de beste fruitsoorten in Thailand zijn? Fruit en Thailand zijn vrijwel onlosmakelijk met elkaar verbonden en fruit wordt veel gebruiker in de Thaise keuken. In dit prachtige land zie je diverse kraampjes met verse vruchten op iedere denkbare plek. Thailand beschikt over een flinke variatie aan fruitsoorten. Dit komt doordat de grond erg vruchtbaar is en het land over een gunstig klimaat beschikt. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende soorten Thais fruit die er zoal zijn. Lees snel verder!

Mangkut

Mangkut is onder het Thais fruit misschien wel een van de meest geliefde fruitsoorten. Als je de bolletjes voorzichtig openbreekt, kun je wit vruchtvlees zien. Mangkut heeft een heerlijke zoete smaak en smelt op je tong. Dit fruit wordt ook wel mangosteen genoemd en beschikt over diverse vitamines en mineralen. Zo bevat Mangkut vitamine B1, foliumzuur en zit deze fruitsoort vol vezels.

Turian

Turian fruit is een zeer bijzondere fruitsoort, omdat deze een vrij unieke geur heeft. Echter zegt dit niets over de smaak, want die is werkelijk overheerlijk. De vrucht heeft een pudding-achtige inhoud en smaakt zowel zoet en romig als scherp en krachtig. Turian wordt vooral in zoete gerechten verwerkt. Denk aan snoep, ijs en koek. En deze fruitsoort is ook nog eens super gezond. Zo bevat Turian veel eiwitten en diverse gezonde vetten. Ook zit er een grote hoeveelheid tryptofaan in. Dit is een stofje wat ervoor zorgt dat je je blij voelt en goed kunt slapen.

Lam-Yai

De Lam-Yai is een Thaise fruitsoort die kleiner is dan de lychee, maar beschikt over dezelfde geschubde schil. In Azië wordt deze fruitsoort veel gegeten. Eerst is de schil oranje, maar 24 uur na het oogsten zal deze beige tot bruin kleuren. De vrucht beschikt over wit, glazig vruchtvlees en bevat een bruine pit. Lam-Yai wordt vooral in Thailand geproduceerd.

Mango

In Thailand worden veel mango’s gegeten en vaak ook onrijp als ze nog groen zijn. De gele rijpe variant heeft een zoete en sappige smaak, waarbij de smaak van groene mango’s meer bitter is. Inwoners van Thailand gebruiken mango’s ook veel voor het maken van zoete desserts.

Farang

Farang, ook wel guave genoemd, is een tropische vrucht met roze vruchtvlees. Deze fruitsoort beschikt over veel pitjes en is perfect voor het maken van sappen. Je kunt de vrucht ook gewoon los eten, want de pitjes kun je eenvoudig doorslikken. Het vruchtvlees is niet zo stevig en daardoor goed te verwerken tot jams en sappen. Inwoners van Thailand eten dit fruit doorgaans met pepers.

Kanun Suk

Kanun Suk wordt ook wel jackfruit genoemd. Eenmaal rijp smaakt deze fruitsoort vrij zoet. Eet je jong jackfruit, dan zal je een neutrale smaak ervaren. Deze fruitsoort neemt ook eenvoudig andere smaken op, waardoor je deze lekker kunt kruiden. In Azië worden vooral de zaden als snack gegeten. De rijpe vrucht wordt gemaakt voor het bereiden van toetjes.

Weet jij al welke Thaise fruitsoorten jij gaat proberen? Ga eens langs bij je lokale toko en start met experimenteren in de keuken.

Recente blog artikelen

Neem contact op

Wil je een blog artikel op Thailicious plaatsen? Thailicious is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met meer dan 25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Thailicious? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.

Thai food png image 01