Typische Thaise groenten

De meest bekende Thaise groente

Ben jij benieuwd wat typische Thaise groenten zijn? In de Thaise keuken wordt er veel gebruik gemaakt van groenten voor diverse gerechten. Thaise gerechten staan bekend om hun rijke en volle smaak, waarbij Thaise groente vrijwel onmisbaar is. Wij zochten uit welke typische Thaise groenten er zoal zijn en waar ze voor gebruikt worden. Lees snel verder en ontdek alles over Thaise groenten.

Bai Cha Om

Bai Cha Om is een slank en licht blad dat zowel rauw gegeten kan worden als kan worden gekookt. Eet je het blad rauw, dan zal de onaangename geur hiervan je meteen opvallen. Bai Cha Om wordt veel gebruikt in curry’s, soepen en roerbakgerechten. Tevens is het een populair gerecht voor omeletten. Wordt Bai Cha Om meegekookt, dan ontstaat er een warme, nootachtige smaak. Dit bijzondere blad bevat diverse eiwitten en vitaminen, waaronder vitamine B1 en vitamine C. Ook zit er beta-caroteen in het blad. Er wordt beweerd dat het eten van Bai Cha Om zorgt voor een afname van winderigheid en het je lichaam verkoelt.

Makhuea Phuaeng

Makhuea Phuaeng is een groene kersen aubergine. Je ziet deze veel terug in rode, gele en groene curries. De Makhuea Phuaeng is klein en rond en vrij mals. Na het koken heeft Makhuea Phuaeng een licht bittere smaak. De Thaise groente wordt veel gegeten om constipatie te stoppen en maagpijn bij de spijsvertering te verlichten. Ook schijnt het dat het eten van deze kersen aubergine een verkoudheid kan genezen of voorkomen.

Pak Kha Na

Pak Kha Na kun je vergelijken met bladsla en kool, maar is een stuk smaakvoller. Deze Thaise groente wordt veel gebruikt in roerbakgerechten en aan Thaise noedels toegevoegd.

Deze Thaise groente is rijk aan diverse vitaminen, waaronder vitamine A, K en C. Deze vitamines zijn van belang voor een sterk immuunsysteem. Pak Kha Na bevat weinig calorieën en bevat zowel veel foliumzuur als voedingsvezels. Ook bevat Pak Kha Na zwavelverbindingen, wat essentieel is bij het verwijderen van ongewenste stoffen uit het lichaam.

Keun Chai

Keun Chai is een soort selderij en beschikt over dunnere en meer groene stengels. Dit is dan ook een andere selderij dan die wij in Nederland kennen en een andere geur en smaak heeft. Gebruik je Keun Chai rauw in een pikante Thaise salade, dan zal je een intense geur ervaren. Ook voegt het een scherpe smaak toe aan de salade. Je kunt er ook voor kiezen om Keun Chai mee te koken met soepen, visgerechten, stoofschotels en roerbakgerechten. Hierbij zal de bittere smaak juist zoet worden en zal de geur ook een stuk aangenamer zijn. Keun Chai beschikt over vele antioxidanten en is erg goed voor de spijsvertering. Ook zit er een grote hoeveelheid kalium in deze selderij. Dat maakt dat het eten van Keun Chai erg goed is voor mensen die last hebben van reuma.

Met deze Thaise groente kun je ontzettend lekkere recepten maken. Bekijk eens wat recepten online en ga zelf aan de slag in de keuken. Je zal ongetwijfeld verrast worden door al deze geweldige smaken.

Recente blog artikelen

Neem contact op

Wil je een blog artikel op Thailicious plaatsen? Thailicious is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met meer dan 25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Thailicious? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.

Thai food png image 01