De gezondste keuzes uit de Thaise keuken

Gezond eten? De gezondste keuzes uit de Thaise keuken op een rij

Ben jij benieuwd wat de gezondste keuzes uit de Thaise keuken zijn? In de Thaise keuken wordt er gebruikgemaakt van diverse gezonde ingrediënten. Denk aan gember, kokosmelk, knoflook en chilipeper. Wij vertellen je meer over deze verschillende soorten ingrediënten en hun voordelen. Lees snel verder en ontdek meer over deze ingrediënten uit de Thaise keuken.

Gember: galanga

Galanga is Thaise gember en heeft een sterk overeenkomende smaak met verse jonge gember. Echter zal je een andere smaak ervaren dan bij de gember die wij in Nederland gebruiken. De wortels zien er aan de buitenkant praktisch hetzelfde uit. Echter is galanga een stuk bleker en harder dan gember en is dit tevens lastiger te raspen. Galanga beschikt over een ietwat bloemige en citrusachtige smaak, wat het zeer fris maakt. Wanneer het wordt gekookt is onder andere goed voor het verlichten van reuma en netelroos. Ook ongewenst urineverlies kan hiermee worden aangepakt. Andere voordelen van galanga zijn dat het zorgt voor meer energie, de seksuele prestaties verhoogt en helpt tegen brandend maagzuur.

Knoflook

Knoflook is erg voedzaam en beschikt over weinig calorieën. Zo bevat het vitamine C, B6 en mangaan. Knoflook heeft een positief effect op het immuunsysteem en helpt tevens een gezonde bloeddruk te creëren. Ook kan knoflook bijdragen aan een gezond cholesterolgehalte. Knoflook beschikt over vele antioxidanten die kunnen helpen om dementie en Alzheimer te voorkomen. Naast het feit dat het vele lichamelijke voordelen heeft, is knoflook ook nog eens erg lekker.

Kokosmelk

Kokosmelk wordt gemaakt van het vlees van rijpe kokosnoten en is een romige vloeistof. Het zit vol met vitamine B, C en E. Hierbij helpt vitamine B om jouw cellen van energie te voorzien. Vitamine C en E zorgen ervoor dat je immuunsysteem een oppepper krijgt. Kokosmelk beschikt ook over diverse mineralen, zoals ijzer, fosfor, kalium en magnesium. Hierbij is magnesium verantwoordelijk voor diverse functies in het lichaam en zorgt het onder andere voor het reguleren van je hartritme. Fosfor zorgt voor sterke botten en tanden en ijzer maakt dat je genoeg rode bloedcellen hebt en zuurstof door je hele lichaam vervoerd kan worden.

Chilipeper

Ook chilipeper wordt veel gebruikt in Thaise gerechten. Hierbij geldt dat hoe donkerder de chilipeper is, des te pittiger de smaak hiervan zal zijn. Nadat je chilipepers hebt gegeten, kun je een branderig gevoel in je mond krijgen. Laat dit je echter niet weerhouden om ze te eten, want chilipepers beschikken over veel vitamines en mineralen. Zo bevatten ze vooral veel vitamines A, C, B6 en K. Vitamine A zorgt voor een goede werking van je immuunsysteem, een gezonde huid, mooi haar en sterk tandvlees. 

Tevens draagt het bij aan een goed gezichtsvermogen. Vitamine C zorgt voor een goede weerstand en gezonde botten, tanden en bloedvaten. Vitamine B6 draagt bij aan een gezonde spijsvertering, het aanmaken van rode bloedcellen en het functioneren van de hormoonhuishouding en het zenuwstelsel. Vitamine K zorgt ervoor dat je bloed goed stolt en je sterke botten krijgt.

Welke Thaise ingrediënten ga jij toepassen in jouw gerechten?

Recente blog artikelen

Neem contact op

Wil je een blog artikel op Thailicious plaatsen? Thailicious is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met meer dan 25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Thailicious? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.

Thai food png image 01