Drankjes in Thailand

De lekkerste Thaise drankjes

Ben jij benieuwd wat de lekkerste drankjes in Thailand zijn? Als je Thailand bezoekt, kun je diverse soorten Thaise drankjes vinden. Veel drankjes komen enkel uit dit land, hoewel er ook drankjes tussen zitten die wij ook hier kennen. Wij zochten uit wat de lekkerste Thaise drankjes zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek alles over drankjes in Thailand!

Frisdrank

In Thailand kun je een ruim aanbod frisdranken verwachten. Denk bijvoorbeeld aan de populaire drankjes van Oshi, zoals Oshi Green Tea Lemon Honey. Dit is een mierzoet drankje wat een smaak van honing en citroen heeft. Ook de groene thee kun je overduidelijk proeven. Ook Man Some vind je in de Thaise supermarkten, wat een frisdrank is dat speciaal voor mannen is gemaakt. En zo zijn er nog diverse andere soorten frisdranken die je in de Thaise supermarkt kunt vinden en het zeker waard zijn om eens te proberen.

Fruitsap

In Thailand wordt er veel fruitsap gedronken. Zo kun je op iedere straathoek wel een kraam vinden waar je verse fruitshakes of versgeperste sapjes kunt kopen. Deze sapjes worden vaak ook gemixt met ijs. Denk bijvoorbeeld aan jonge kokosmelk, granaatappelsap, suikerrietsap, enzovoort. Veel van deze verse sappen kun je niet in de supermarkt kopen. Daarom is het erg leuk om als je eens in Thailand bent deze kraampjes te bezoeken en een lekker fruitsapje te bestellen.

Aparte biersoorten

Ben je op zoek naar aparte biersoorten, dan zal je in Thailand zeker aan je trekken komen. In Thailand kun je namelijk de meest vreemde biertjes vinden. Ook staat het Thaise volk erom bekend dat ze graag bier drinken. Zo kun je er onder andere espressobier vinden, wat oorspronkelijk uit Japan komt.

Grass jelly en Tamarind

Tamarind is ook wel een uitgedroogde boon die veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken en wordt toegepast in drankjes. Grass Jelly zijn gelei-achtige blokjes die zijn gemaakt van een geconcentreerd kruidenextract. De gelei smaakt dan ook ietwat bitter en kruidig en lijkt een beetje op thee. De blokjes Grass Jelly worden gegeten als snack of gedronken in melkdrankjes.

Red Bull

Red Bull staat ook in dit lijstje van Thaise drankjes. En dat is niet vreemd, want Red Bull komt namelijk uit Thailand. Er is echter nauwelijks verschil met de Red Bull die wij hier in Nederland drinken, hetzij de Thaise Red Bull iets zoeter is en geen prik bevat. Wel goed om te vermelden, is dat de Thaise Red Bull over twee keer zoveel taurine en cafeïne beschikt als de Nederlandse variant. Dit betekent dat je het zeker met mate moet drinken.

Thaise thee

Thaise thee is een aparte soort thee die gemaakt is van Ceylon thee, suiker en melk. Deze thee kan zowel warm als koud geserveerd worden. Dit drankje is zeer populair in Thailand en wordt geserveerd in vele Thaise restaurants. Serveer je het drankje koud, dan heb je een lekkere Thaise ijsthee. Ben je in Thailand, dan mag je Thaise thee zeker niet overslaan.

Recente blog artikelen

Neem contact op

Wil je een blog artikel op Thailicious plaatsen? Thailicious is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met meer dan 25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Thailicious? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.

Thai food png image 01